botevgrad.com - Порталният сайт на Ботевград: новини, обяви, каталог и забавление Botevgrad.com : Новини, обяви, каталог и снимки за Ботевград, вицове и забавни картинки

АРХИВ

Брой 46-47, 13 Ноември - 26 Ноември

[Политика] [Икономика] [Общество] [Спорт]

ПОЛИТИКА

Има ли черна каса в общината?
 

На въпроса към кмета дали знае, че един от заместниците му взема пари едва ли не от всяка сделка, заместник кметът Григор Григоров отговори, че вземал пари, но не за себе си. Той обясни, че ги давал за самодейни състави.

Реакцията на съветниците от опозицията бе, че това означава черна каса в общината. Кметът не видя нищо осъдително в действията на подчинения си Григор Григоров.

Цветолюб Савов, кмет на община Ботевград:
Смешни са обвиненията за същедствуване на черна каса

Действително при определени моменти, когато ние осъществяваме някакви мероприятия в културната област, в спорта, дори когато посрещаме гости, в никакъв случай не сме отказвали помощта, която фирми са искали да ни дадат, за да се справим. Благодаря на всички фирми, които са помагали и ще помагат. Ще търсим тази помощ,когато имаме такива мероприятия.

Иван Минев, съветник от БСП:
Това е безпрецедентен случай

И едва ли е единственият, за който открито се повдига въпрос. Регламентирано е как трябва да се правят дарения, ако става дума за обществени нужди. Кой може да гарантира, че не е за друго.

Григор Григоров, заместник кмет:
Нещата се раздухват целенасочено

Някои среди, които не искам да коментирам, се опитват да ме злепоставят пред гражданите. При секретаря на общината има протокол, където подробно е отразено за какво са изземани парите. Всеки, който поиска, може да се запознае с него. Парите не са отишли в джоба ми за лично облагодетелстване, а са изразходвани за обществени нужди - за самодейни състави, за подпомагане на спорта и други подобни.

Кметът обвинява съветниците от БСП

В специално разпространена декларация Цветолюб Савов заявява, че заради групата на БСП, която гласува "въздържал се", не бе прието искането му за безлихвен заем от министерството на финансите и от други обществени фондове. Той поиска парите, за да е гарантирано редовното плащане на бюджетните заплати и социалните помощи. На заседанието на 15 ноември той отчете, че собствените приходи на общината рязко са намалели.

Още по време на сесията от БСП репликираха, че протестът на кмета трябва да бъде адресиран към съветниците от СДС, които отсъстваха от заседанието. Преди това на специален брифинг по повод встъпването на новоизбраната местна власт във втората й годишнина кметът отчете постижения и грешки. Бяха направени и предоставени отчетите за изпълнението на бюджета към 31.10.1999 г. и към 31.10.2000 г. Прави впечатление големият ръст на собствените приходи през тази година (304 хил. лв. срещу 196 хил. лв. спрямо 1999 г.). Разликата в данъчните приходи е 800 хиляди лева, което е показател за едно добро взаимодействие между общината и данъчната служба.

Мнението на кмета е, че общината отива към самоиздръжка. Държавната субсидия намалява, а след една година може изобщо да я няма. От което, според Цв. Савов, няма да последва нищо фатално, гъй като Ботевград може да се самоиздържа.

За първи път от години насам са изразходвани над 1 милион лева за инфраструктурата - както за ремонт на обекти, така и за изграждане на нови. Общинското ръководство успя с многократни преговори да извоюва 500 хил. лева за втория етап на газификацията на града, което кметът отчита като голям плюс в управлението. Слабо място в работата на общинската администрация е чистотата на града. Във всички крайни квартали има криминални депа, за почистването на които общината няколко пъти дава пари.

Цветолюб Савов увери, че е доволен от екипа, с който работи и няма намерение да преструктурира ръководните длъжности в общината.

Президентът Петър Стоянов ще посети Етрополе на 24 ноември
 

Той ще гостува на тържествата по случай 123-тата годишнина от Освобождението на града от турско робство. Те ще започнат с панихида в църквата "Св. Архангел Михаил" и ще продължат с изяви на местни самодейни състави. Президентът ще посети Историческия музей, не се предвиждат срещи, съобщиха от общинската администрация.

Практиката показва, че датата на Освобождението на Етрополе, за разлика от други дати, предизвиква всяка година голям интерес сред обществеността.

 
Йордан Йорданов единствен има пълномощно да представлява БСДП
 

На въпроса "Законен председател ли е Петър Агов?" Петър Дертлиев отговаря следното: "Това е правен въпрос. Едно ръководство се сменя тогава, когато се регистрира в съда. Ние нямаме регистрация на новото ръководство, така че легитимният председател на партията съм аз. Пълномощно съм дал на един единствен човек - Йордан Йорданов, мой заместник. Г-н Георги Анастасов, който днес се представя за зам. председател на партията, е просто един измамник". В същото интервю за вестник "24 часа" два дни преди смъртта му Петър Дертлиев сравнява новото ръководство на БСПД с плъхове.

По изрично желание на семейството на П. Дертлиев, Йордан Йорданов бе единственият политик, който говори на погребението му.

 

ИКОНОМИКА

РМД-то купи 75% от "Пластхим"
 

Парите са платени в деня на подписване на сделката - 16 ноември, съобщиха от Министерството на икономиката. "Пластхим 99" е предложил най-висока цена в размер на 5 555 555.55 долара. Купувачът се ангажира да запази предмета на дейност на дружеството и да инвестира 555 555 долара в срок от 3 години.

Другият кандидат "Владимед" ООД от Пазарджик остана втори в класирането с последна предложена цена от 4 534 000 долара. Освен това те са предлагали плащане на две вноски. 75 процента от "Пластхим" бяха пуснати за приватизация чрез преговори с потенциални купувачи със заповед на министър Петър Жотев на 25 юли т.г. Седем фирми купиха информационни меморандуми за дружеството, но само две подадоха оферти. По силата на решение на Министерския съвет от 7 юли 2000 г. "Пластхим" бе в списъка за целева приватизация, което означава плащане на цялата сума в брой. В различни публикации се твърдеше, че "Владимед" е свързана с Петко Данчев и с бившия шеф на Държавния резерв.

7 милиона долара е цената на "Чавдар"
 

Това е сумата, посомена в информационния меморандум за продажбата на фирмата. До започването на преговорите с потенциалните купувачи - 29 ноември, участниците в процедурата трябва да преведат 10 процента от цената по сметка на Министерството на икономиката. Според условията на продавача - Министерство на икономиката, цялата сума трябва да се изплати в брой в срок до една година от сключването на договора.

Засега най-сериозни са намеренията на арабската "Дайер груп", която от няколко години проявява интерес към "Чавдар". Тя е закупила един от двата продадени меморандума. Представители на арабската фирма са идвали на оглед на 9 ноември. Вторият комплект за основната площадка е закупен от българската "Транскомплект". Срокът за закупуване на меморандуми изтече на 13 ноември. Преговорите с потенциалните купувачи са насрочени за 29 ноември. За Завода за шасита е купен едзин меморандум - от ботевградската фирма GMG. Преговорите за продажбата на ЗАШ запхочнаха на 15 ноември. За двете почивни бази в Рашково и Шкорпиловци кандидати не са се явили.

 
В "Чавдар" разпродадоха автомобили за 132 хил. лв.
 
Със скандал започна търгът на 7 ноември за продажбата на 50 автомобили и автобуси, собственост на "Чавдар". Преди началото някой се обадил в министерството на икономиката, че цените са занижени. Да направи проверка пристигнал зам. министърът Левон Хампарцумян. След извършения оглед бе решено да не се продават мотокарите, а с нови цени да се обявят на повторен търг. За автомобилите процедурата бе променена - комисията предложи всеки от кандидатите да предложи оферта и на следващия ден да се проведе явен търг, като началната цена бъде най-високата, заявена в офертите. По този начин бяха продадени 26 автомобила - автобуси, камиони и автокранове. Участниците в търга обаче се бяха разбрали предварително и на практика нямаше наддаване, тъй като за всеки автомобил се явяваше по един кандидат.
 

Георги Гетов, бизнесмен от САЩ:
Който плати най-много - това е цената на "Микропроцесорни системи"

 

Георги Гетов живее от 28 години в САЩ. Има свой бизнес с над 120 работници. Произвежда части и модули, които се използват в компютърната техника. Така се представи самият Георги Гетов при срещата си с общинското ръководство на Правец и със синдика на "Микропроцесорни системи", състояла се на 7 ноември. Той проявява интерес да купи завода в Правец.

Според него заводът има големи възможности и съжалява, че е затворен. Но се надява, че синдикът ще помогне да се сключи сделка, ако е възможно. Целта му е да вземе целия комбинат, да развива местните ресурси, а не да купува, а после да продава и да се правят разни шашми. От сделка би ги отказъл срокът, т.е. ако до края на годината или до февруари идната година не се гарантира резултат. Не е важно колко дължи комбинатът, важно е каква е стойността му на открития пазар, и то днес, твърди Г. Гетов. Според него трябва да се направи търг и който плати най-много, това е цената.

 
"ЛУКойл купува имотите на "Езтур"?
 

От "ЛУКойл" не потвърдиха, но и не отрекоха слуховете, че през изминалата седмица е финализирана сделка за 500 хиляди долара с холдинга "Труд и капитал", който държи собствеността на "Езтур" ЕАД. Фирмата е наследник на "Балкантурист". Основни имоти на "Езтур" са хотелът, бар "Шатрата", мотелът, басейнът и магазинът край Правец, хотелът в центъра на жграда и хотел "Еверест" в Етрополе. Това е голям шанс за бедстващата икономически община Правец, са някои от коментарите.

Слухове се разпространиха и за най-впечатляващия обект на "Езтур" - бившата резиденция на Тодор Живков над града. Според тях тя била купена от хора, свързани с металургичния комбинат "Кремиковци".

 
До 21 ноември ще се продава меморандума за Хлебозавода
 
Според обявата на община Ботевград преговорите с потенциалните купувачи ще се водят при следните условия: офертна цена не по-ниска от 532 000 лева. Тя се заплаща към деня на подписване на договора за продажба чрез банков превод по сметка на общината, посочена в информационния проспект. Второто условие е бизнес-план за развитите на дружеството за срок от три години, включващ и необходимите инвестиции, а третото - програма за трудовата заетост в дружеството.
 
Синдиците на Кредитна банка продават акциите на "Фуражи" Правец
 

Синдиците на Кредитна банка обявиха търг за продажбата на 99.95% от акциите на "Фуражи" Правец. Минималната цена на акциите на дружеството е 1.6 милиона лева.

Предприятието е работещо и е без задължения към банки и други кредитори, твърдят синдиците от Кредитна банка пред вестник "Капитал". Срокът за подаване на офертите е 14 декември тази година.

 
В Софийска област са регистрирани 20 988 фирми
 
Реално обаче работят само половината. До 30 септември изпълнението на приходите по местния бюджет спрямо годишния план е 90 процента, което е над 26 милиона лева, съобщи Петър Захариев, началник на отдел Териториална данъчна дирекция - София област. За 9-месечието задълженията към републиканския бюджет в Софийска област са изпълнени 163 процента. Данъчните инспектори са извършили 6226 проверки по спазване на данъчната дисциплина, по тях са съставени 371 акта за нарушения. Невнесените суми по ДДС до края на месец юли са на стойност 5 111 022 лева от 296 фирми, 28 фирми дължат 50 000 лева за акцизи и др.
 
Муравей Радев ще открие новата сграда на Данъчното в Ботевград
 

На 28 ноември лично финансовият министър Радев ще пререже лентата на новата сграда на Данъчното подразделение в Ботевград. Тя се намира на булевард "Трети март" 61 , до църквата. Сградата на бившата детска градина бе купена от министерството на финансите през 1995 г. Повече от 5 години продължи преустройството й. От 14 тоември гражданите вече се обслужват на новия адрес.

Миналата седмица Мирослав Гаврилов получи официално заповедта си за началник на Данъчно подразделение до провеждането на конкурс. М. Гаврилов е на 35 години, роден е в Етрополе. Завършил е икономика в София, в системата на данъчната администрация работи от 1992 г.

 

ОБЩЕСТВО

13 съветници гласуваха герба на Ботевград
 

Само 13 общински съветници избраха с гласа си проекта на Иван Тодоров за герб на Ботевград. Анторът е художник Монетния двор в София.

Бум на сифилис
 

Положението е изключително тревожно, коментира д-р Галентин Гатев. Само за 10 дни са регистрирани 7 случая, повечето от заболелите са млади мъже. Ботевград се превърна в огнище на заразата и този факт никак не е случаен, като се има предвид местонахождението му - заобиколен от магистрала и оживен главен път. Проститутки са окупирали града буквално от всички посоки.

 
Братоубийство в Радотина
 

Ваньо Цеков Иванов е убит на 8 ноември, но трупът му е открит два дни след това. Бил е скрит в трап в гората и покрит със сено. Като основен заподозрян е задържан неговият брат-близнак Славчо Иванов. Убийството вероятно е станало в къщата, където братята са живеели заедно. Тя се намира в крайна махала на селото, почти е разпокрита, няьма дограма, а по прозорците дловещо висят парцали и найлони.

Задържаният Славчо е с психически отклонения. Хората в селото разказват, че бил прибиран в психиатрия, но от няколко години не се лекува и състоянието му явно се влошавало. Два пъти предие това той е посягал на брат си и се опитвал да го убие с брадва. При един от случаите лекарите едва го спасили. Ваньо Иванов бил кротък мъж, изкарвал прехраната си като работел на по-заможните хора в селото. Ставал съвсем друг обаче когато се напиел. Бил агресивен и непрекъснато се заяждал. Вероятно по този наин е предизвикал и брат си. В деня на убийството негови съселяни също са го видели пиян. Последното лято Ваньо е помагал в строителството на вилата на един от шефовете на фирма "Олинеза". Пет години преди това е работил при Георги Атанасов - Джорджо.

 
Гражанско неподчинение в Правец
 

Три дни миналата седмица работници от "Микропроцесорни системи" в Правец блокираха автомагистрала "Хемус" и пътя Ботевград - Ябланица. Те настояват да получат полагащите им се обезщетенвия при обявяването на дружеството в несъстоятелност. Заплати не са плащани повече от година.

Отговорът на синдика М. Аначков е каттегоричен: плащане ще има след като започнат реалните продажби. А имуществото все още не е оценено. Депутатите Е. Масларова и Г. Карабашев от ПГДЛ обещаха на работниците да настояват пред министрите П. Жотев и М. Радев държавата да опрости вземанията си и по този начин работниците да станат първи в списъка на кредиторите.

Кметът Цанко Маринов е информирал областната управителка Мариана Томчева за тежката обстановка в града.

 
За два месеца - две жестоки убийства в Радотина
 

На 10 септември бе жестоко изнасилена и убита 82-годишната Гена Петрова. Полицията залови извършителя - 17-годишния Марин Николов. Той живеел само с баща си. Тяхната къща е съседна на къщата на близнаците. Съвсем наблизо се намира и домът на убитата Гена Петрова.

В махала Лъга, където станаха престъпленията, има около двайсетина къщи, заобиколени от гора. В тях живеят предимно възрастни хора.

 
58 заболели от хепатит в Ботевград
 

За три месеца 58 жители на Ботевград за заболели от хепатит. Все още не може да се говори за епидемия, но цифрата е обезпокоителна, заявиха от ХЕИ. Само на 5 и 6 ноември по петима болни са транспортирани до Инфекциозна болница в София.

Най-засегнато е ОУ "Васил Левски", където в 10 паралелки има заразени деца. В ОУ "Вапцаров" и гимназията има деца от две паралелки. От общината обещаха да отпуснат около 500 лева за дезинфекционни материали, с които се третират огнищата в циганската махала. От ХЕИ ще ваксинират с имуноглобулин децата от махалата, чиито семейства са социално слаби. Питейната вода се хлорира допълнително.

 
Ловец застрелян по време на хайка
 

По обяд на 12 ноември по време на ловен излет в балкана над Рашково е прострелян смъртоносно в сърдечната област Иван Лалев, на 63 г. от София. Веднага след трагичния инцидент той е закаран в Спешна помощ, но по пътя е издъхнал.

Най-вероятно става дума за нещастен случай, но от полицията се въздържаха да коментират. ОАбразувано е следствено дело. До късно в неделя продължиха разпитите на участниците в ловната група. Иван Лалев е пенсиониран полковник, има две деца. Съпругата ме у от Рашково, където той е идвал често, за да си почива. Включвал се е и в ловните излети на местната дружинка.

Преди три години при аналогична ситуация бе прострелян ботевградчанин. Раната му обаче не бе смъртоноста и лекарите го спасиха.

 
Скандали с връщането на горите
 

Скандални общи събрания на наследниците на горски имоти се проведоха в Осиковица и Осиковска лъкавица. Протестират над сто души от първото село и 70 от второто, съобщиха от община Правец.

Наследниците изпратили протоколите до най-висши инстанции с настояване за цялостна преработка на плана. Имало фрапиращи разминавания между него и проведените анкети. Така например на някои хора къщите им се оказали в чужди имоти. Според законовите разпоредби обаче, за разлика от възстановяването на земеделските имоти, връщането на горите е само с една анкета и недоволните не могат да разчитат на повторна преработка на плана, а трябва да търсят правата си чрез съда, което струва доста пари.

 
Поземлената комисия в Етрополе отказа на общината право на собственост върху горите
 

Решението на комисията, изпратено преди няколко дни в общината, е аргументирано с липса на надеждни документи. Общинска гора е открита само в емлячните регистри на село Брусен. За момента по-голямата част от горите в етрополско са държавна собственост. Кметът Цено Глогов оповести, че ще обжалва решението на поземлената комисия пред Районния съд.

 
Националното радио не може да се слуша в Ботевград
 

Повече от две седмици програмите на БНР не могат да се хващат в Ботевград и това предизвика възмущението на стотици слушатели. Според инж. Илия Балтов, отговорник на ретланслаторната станция в Правец, причината е, че някои частни радиа не излъчват в разрешените им параметри и по този начин заглушават другите станции.

Проблемите с "Хоризонт", "Христо Ботев", а и с някои други, като "Дарик радио" се появиха, когато плевенското "Радио плюс" премести излъчвателя си в Ботевград. Преди това той бе на кулата в Правец. Спазването на техническите параметри се следи от Държавната комисия по далекосъобщения.

 
Избрано е ново църковно настоятелство
 
На 12 ноември в Ботевград се проведоха избори за църковно настоятелство. На събрание след неделната литургия бяха издигнати кандидатурите на 11 миряни за членове на настоятелството. От тях бяха избрани шестима: Иван Иванов, Петър Йотов, Николай Павлов, Янка Добрева, Цветан Гигов и Душка Цветанова. В изборите участваха 170 ботевградчани на възраст над 21 години. Мандатът на църковното настоятелство е четири години.
 
Улиците в Зелин ще бъдат номерирани
 
Изискването е заради предстоящото преброяване на населението и изваждането на нови документи за самоличност. Комунистът Николай Чудомиров искаше улиците да носят имена. Съгласен с него бе единствено съветникът Георги Гюров.
 
Осем души от общината ще се обучават в Германия
 
Обучението ще се финансира от програмата "Леонадро да Винчи", където община Ботевград защити свой проект за експорт на мениджъри в подкрепа на регионалното развитие. Програмата ще поеме всички разходи по деветседмичното обучение на четирима мъже и четири жени в град Шкойбиц през следващата пролет. Осигурени са 14 444 евро. Предстои общината да определи критериите, по които ще бъдат избрани кандидатите.
 
Нова учителка по френски в езиковата гимназия
 
Надра Траен е новата преподавателка по френски език в ГПЧЕ "Алеко Константинов" в Правец. 30-годишната французойка е от Безансон. Тя е работила като университетски преповадавател. Надра Траен владее английски и гръцки език.
 

СПОРТ

б а с к е т б о л
Втора победа след продължение
 

Компакт - Балкан 83-93 (19-28, 37-50, 64-64, 77-77)

Домакините от "Компакт" без малко да запишат първата си победа в първенството именно срещу "Балкан". Отново обаче продължение донесе победата на "зелените", както и предишния кръг в Ботевград при домакинството срещу пловдивския "Академик" със 105-100. За "Балкан" не игра Иван Гавалюгов, който през седмицата получи неприятна контузия в ребрата при схватката по класическа борба със съотборника си Ивайло Димитров.

"Компакт": Орлинов 18, Пенев 26, Колев 17, Желев 6, Иванов 5 (Димитров 5, Генчев 6)
"Балкан": Христо Гергов 22, Данчо Тодоров 7, Христо Христов 25, Мирослав Ралчев 24, Ивайло Станев 13 (Ивайло Димитров 2)

С този кръг приключи първият етап на втората осмица на мъжкото баскетболно първенство. Вторият ще бъде чак в кря на февруари или началото на март идната година. Месец преди това е турнирът за Купата на България и има вероятност в него да се включи и "Балкан".

Във временното класиране на втората осмица водят "Казанлък" и "Черноморец" с 5 победи и 2 загуби. След тях с по 4 победи и 3 загуби са четири отбора - "Балкан", "Шумен", "Сливен" и "Видахим", с 3 победи и 4 загуби е "Академик" Пловдив, последен без победа е "Компакт" Димитровград.

 

"Балкан" - "Балкан 2000" 86-65
 

На 11 ноември започнаха областните първенства при юношите старша възраст. Първият турнир бе в Самоков, където се игра и ботевградското дерби между двата клуба. Победиха възпитаниците на Николай Пеев с убедителната разлика от 21 точки. Баскетболистите от новия клуб "Балкан 2000" се водят от Георги Велчев.

Седмица след това в Ботевград в мач за първото място "Балкан" победи силния отбор на "Рилски спортист" Самоков с 88-72 (52-37). Баскетболът в Самоков дръпна изключително много напред в последните години, когато в скиорския град дойде на работа големият български педагог и екстреньор на мъжкия национален отбор Кирил Семов.

Реализатори за "Балкан" станаха: Теодор Цветанов 15, Симеон Павлов 2, Христо Петков 27, Тодор Петров 16, Мартин Маринов 16 (Йордан Михайлов 5, Галин Гюров 2, Тони Съюков 3, Петьо Михайлов 2)

Ден преди това в надпреварата се включиха и най-малките. Без проблеми шампиони на Софийска област станаха момичетата на "Балкан" с треньорка Анка Рудева, както и момчетата от същия клуб, подготвяни от Петър Клечков.

 
Иван Колев стана треньор в Самоков
 

Основоположникът на модерния мъжки баскетбол в Ботевград Иван Колев от две седмици е на работа в Самоков. 67-годишният специалист е назначен като главен треньор в женското направление на този спорт. Очаква се да стане треньор или на кадетките, или на момичетата на "Рилски спортист". На няколко пъти Иван Колев публично изразява недоволство от развитието на баскетбола в Ботевград през последните десетина години. За това той обвинява всички досегашни кметове и Управителни съвети на баскетболния клуб, сегашния изпълнителен директор на клуба Николай Пеев и не на последно място "Ботевградски вести". Показателното в случая е, че никъде не споменава дори за частица вина у самия себе си. Добра илюстрация за сегашните му възможности е фактът, че на републиканския шампионат за момчета, проведен това лято в Ботевград, воденият от него отбор на "Балкан" остана 12-ти от общо 12 отбора.

 
Данчо Колев подготвя юноши в Кувейт
 
Един от големите играчи на второто славно поколение на ботевградския баскетбол - Йордан Колев, от няколко месеца е треньор в Кувейт. Миналия сезон Данчо бе основна фигура в мъжкия състав на "Балкан". Първоначално 36-годишният специалист бе привлечен да работи с най-малките. Много бързо след това обаче арабите оценили качествата му и му предоставили възможността да работи с 18-годишните в клуба, чието име не можахме да научим.
 
ф у т б о л
"Балкан" се предаде лесно
 

"Септември 98" - Балкан 3-1 (3-0) В предпоследния кръг от първенството на Югозападната "В" група футболистите на "Балкан" допуснаха два бързи гола още в началото на мача в Симитли - в 3-та и 6-та минута, и оттам нататък всичко бе безинтересно. Съвсем безоблачно стана в 25-та мин., когато резултатът набъбна на 3-0. За два от головете вина носи вратарят Райчинов. Мирослав Маринов успя да намали пет минути след началото на второто полувреме. "Балкан": Райчинов (Кръстев - 46), Томов, Н.Г. Йотов (к), Ралков, Ралчовски, Райчев (47 - Алексиев), Стефанов, Бончев, Л. Димитров, Н.И. Йотов (47 - Маринов), Боновски.

Резултати от 16 кръг:

Хебър - Вихрен 0-0
Стефанел - Керамик 1-0
Виноградец - Пирин 1-1
Нови Искър - Левски 1-3
Вихър - Ботев Ихт 7-0
Скала - Белово 5-0
Спартак - Миньор 0-1
Автобил - Рилски спортист 0-4.

Последната среща бе прекратена в 56-та мин. при 1-1 за групов протест на домакините и два дни след това Зоналният съвет на БФС присъди служебна победа на самоковския отбор.

1. Рилски спортист 40-6 42 т.
2. Левски Д.баня 45-12 37 т.
3. Миньор Бобовдол 28-8 37 т.
4. Вихрен 41-12 35 т.
5. Скала 28-14 33 т.
6. Вихър Горубляне 47-23 27 т.
7. Автобил Герман 23-23 22 т.
8. Пирин ГД 24-22 21 т.
9. Спартак София 20-22 21 т.
10. Хебър 23-26 21 т.
11. Балкан 22-21 19 т.
12. Стефанел Дупн 20-39 18 т.
13. Симитли 24-25 17 т.
14. Нови Искър 23-31 17 т.
15. Ботев Ихтиман 18-31 16 т.
16 Керамик ЕП 9-40 13 т.
17. Белово 16-53 6 т.
18. Виноградец 10-57 4 т.

 
Тодор Диловски съ сребърна значка на БФС
 

За заслуги към футбола в България ботевградският футболен съдия Тодор Диловски е награден със сребърната значка на Българския Футболен Съюз. Признанието е по повод 80 години от организираното футболно съдийство в България.

Нашият съгражданин е сред близо 400-те съдии, които са ръководели мачове в "А" група - в периода 1979 - 1981 г. 16-годишната си кариера като футболен рефер той започва през 1968 г. Преминал е през всички нива: до 1975 г. ръководи в окръжните групи и зоните, година след това е в "Б" група, помощник в "А" група става през 1978 г.

Диловски бе несменаем председател на ФСК в Ботевград в продължение на 28 години, участник бе и и в ръководството на окръжната колегия. В момента продължава да присъства активно във футбола като делегат на мачовете от окръжните и "В" групите и комисар в двете професионални дивизии.

 
 

 

Архив на БВ+ E-mail us! Адрес на редакцията Рекламирайте с БВ+ История на БВ+ Екипът на БВ+ Спорт Културни новини Икономика Политика