botevgrad.com - Порталният сайт на Ботевград: новини, обяви, каталог и забавление Botevgrad.com : Новини, обяви, каталог и снимки за Ботевград, вицове и забавни картинки

ПОЛИТИКА

И двамата зам.кметове на Ботевград подадоха оставки

 

Единият става депутат, другият обвинен за нарушения

Единият от двамата заместник-кметове - д-р Мариус Цаков, оваканти мястото поради факта, че бе избран за депутат от листата на Национално движение Симеон Втори. Оставката му бе приета от Общинския съвет миналата седмица. Другият заместник кмет - Григор Григоров, подаде оставката си пред кмета Цв. Савов писмено. Решението му е резултат от разразилия се скандал ден преди акта скандал по време на заседание на общинските съветници. Григоров бе обвинен, че е подписал договор за 30 хил. лв. с фирма "Джордани" без да са спазени изискванията за обявяване на обществена поръчка. По време на заседанието зам. кметът призна, че е подписал договора като морален акт, тъй като президентът на фирмата Георги Николов (известен с прозвището си Далаверата) бил помогнал общината да получи крупна сума от Комисията за борба с бедствията и авариите. Става дума за около 200 хиляди лева. По предварително уточнения сценарий атаката срещу зам. кмета Григоров трябваше да започне от групата на БСП, след което да бъде продължена от групата на Мариус Цаков. Изненадващо обаче още при първото изказване на член на групата на "червените" не произведе очаквнания ефект. Тогава палката директно взе втората група и първият изказал се - Георги Гюров, поиска оставката на Григоров. Той припомни сигналите, че в общината има "черна каса", както и признанието на зам. кмета, че е вземал пари от спонсори и ги е преразпределял. Второто основание за искане на оставка бе, че ремонтите се извършват некачествено, а няма контрол от общината.

В отговор на нападките Гр. Григоров заяви, че това е сценарий, за да освободи мястото за съветничката от БСДС Маруся Дикова. Той дори прогнозира, че следващата атака ще бъде насочена срещу кмета Цветолюб Савов. В момент на емоционален изблик той хвърли оставката си и напусна залата. Самата Маруся Дикова по-късно не отрече, че мястото й е било предлагано от Мариус Цаков и била убеждавана от групата, но каза, че не е давала съгласието си. Логично развитие на събитията бе искането на председателя на групата съветници от БСП Иван Минев всички сигнали и документи да се внесат в прокуратурата, която да се произнесе по законността им. След почивката обаче зам. кметът оттегли молбата, а след усилени совалки между групите съветници предложението материалите да бъдад предоставени на прокуратурата не събра необходимия брой гласове. Продължението на сесията бе отложено за този четвъртък. За овакантените две зам. кметски места вече се спрягат няколко имена.

 
СДС в Ботевград иска оставката на Иван Сунгарски
 

На заседание на областното ръководство на "синята" партия секретарят на СДС в Ботевград Мария Каменова е прочела искането за оставка както на Иван Сунгарски като председател на областния съвет, така и на цялото областно ръководство. Ботевградските "сини" са били подкрепени и от други общини, до гладсуване обаче не се е стигнало.

 

 

Архив на БВ+ E-mail us! Адрес на редакцията Рекламирайте с БВ+ История на БВ+ Екипът на БВ+ Спорт Културни новини Икономика Политика